Account Executive

 

Team Operations.

 

 

Typisch jij. 

HBO werk- en denkniveau

1-3 jaar bewezen succesvol werkervaring in een soortgelijke rol. Denk hierbij aan accountmanagement, sales support, accountbeheer, etc.

Communicatief vaardig - je weet als geen ander de klant(problemen) te vertalen naar oplossingen doordat je goed luistert, de juiste vragen stelt en altijd de conclusie verifieert. 

Zelfstandig anticiperend - Je voorziet problemen doordat je verbanden ziet tussen meerdere problemen en daarmee constructieve oplossingen uitvoert. Je stelt de juiste prioriteiten en organiseert je werk goed.

Vakkundig: Je beheerst kennis en kundigheid op het gebied van relatiemanagement en sales ondersteuning. Dit voer je volgens professionele standaarden zelfstandig uit. 

Ervaring met AFAS of ERP-systemen is een bonuspunt 

 

Typisch Roadsafetylab. 

We zijn een ScaleUp, dus gas geven en veranderen zit in ons bloed

Een heerlijk groen, energiek kantoor in Baarn met verse lunches, +30 FTE 

Startcontract van 7 maanden, vervolgd door een lange samenwerking

Een marktconform salaris

28 vakantiedagen (20 wettelijke, 5 bovenwettelijke en 3 geluksdagen)

€ 1.000,-- opleidingsbudget per jaar

Een pensioen regeling (50/50)

19 cent per kilometer met een maximum van 100 kilometer per dag.  Kilometers naar de klant kunnen onbeperkt gedeclareerd worden

 

 Een klant met een glimlach van oor tot oor 

Jouw overtuiging is dat een dienstverlening zoveel verder gaat dan een perfect product. Vooruitlopen op mogelijke problemen door ze te voorkomen en een echte relatie op te bouwen. Jij maakt het verschil door net dat stapje extra te zetten om de relatie te versterken of de dienstverlening (commercieel) te verbreden, uitmuntende communicatie skills in te zetten en een 8 of hoger te scoren op klanttevredenheid. Daarom is deze rol op jouw lijf geschreven. 

 


 

Missie van de rol. 

 

Als Account Executive is het jouw missie om een toprelatie te creëren én te behouden met de klant. Elke Account Executive heeft een eigen portefeuille aan klanten, gebaseerd op de branche en de omvang van de klant. Daarmee ben je als team verantwoordelijk voor het perfecte beheer van de Customer Journey. Je wordt direct betrokken bij de eerste gesprekken tussen Sales en de klant, waarna je de klant begeleidt gedurende het proces naar het gewenste resultaat. Daarbij zorg je ervoor dat de klant alle (digitale) tools en kennis bezit om optimaal van onze diensten gebruik te kunnen (blijven) maken, waarmee je dus indirect team sales ondersteunt.

Naast een prettige relatie op te bouwen, speel je ook een grote rol in de inrichting en het onderhoud van de digitale tools voor de klant. Waar mogelijke problemen ontstaan kan de klant direct bij jou terecht. Daarin weet je niet enkel de losse problemen op te lossen, maar zoek je ook naar een bovenliggend probleem om daarmee een constructieve oplossing te bieden. Je bent een ster in het onderhouden van relaties, hebt een natuurlijke gunfactor en bent betrouwbaar. Je hebt een commerciële insteek door de klant zo efficiënt mogelijk te sturen in dat proces, en ziet kansen om de dienst naar de klant te verbeteren en te verbreden. 

 

 

Hoe het is om te werken voor het lab.

 

We groeien hard, dus elke dag is een nieuwe uitdaging. Met een gedrevenheid van hier tot Tokyo, zijn we echt niet te stoppen. We zijn een organisatie waarin je zelf verantwoordelijkheid neemt voor het bereiken van je doelen. Dat betekent dat afspraak ook afspraak is, zodat we op elkaar kunnen rekenen.

Samen met onze klanten, medewerkers en de aandeelhouder bouwen we hard aan dé oplossing om schade en ongelukken in het verkeer te voorkomen. We werken samen met de grootste namen die net als wij de ambitie hebben om impact te maken en daarom gaat het ons lukken om onze doelen te realiseren.