Client Success Agent 

 

Team Klant Contact Centrum.

 

 

Typisch jij. 

MBO+ werk- en denkniveau

Je bent op zoek naar een flexibele baan waarmee je op parttime basis jouw toegevoegde waarde kan leveren. Dit kan bijvoorbeeld naast ouderschap, of tijdens het volgen van een studie. 

Communicatief vaardig - Draagt effectief informatie over op anderen, zowel mondeling, via AFAS als schriftelijk. Je weet mensen te overtuigen door goed te luisteren en middels passende antwoorden op een respectvolle manier te beïnvloeden: vol enthousiasme en optimisme. 

Zelfstandig anticiperen - Voorziet problemen en reageert hier doeltreffend op, stelt de juiste prioriteiten en organiseert het eigen werk door een aanpak te kiezen die leidt tot de juiste oplossing.

Vakkundigheid - Beheerst kennis en kundigheid met betrekking tot het werk, voert het werk volgens professionele standaarden zelfstandig uit

Je hebt een winnaarsmentaliteit en daardoor geen 9 tot 5 mentaliteit.

 

Typisch Roadsafetylab. 

We zijn een ScaleUp, dus gas geven en veranderen zit in ons bloed

Een heerlijk groen, energiek kantoor in Baarn met verse lunches

Startcontract van 7 maanden

Marktconform salaris afhankelijk van je ervaring

28 vakantiedagen

€ 1.000,-- opleidingsbudget per jaar

 Een pensioen regeling (50/50)

 19 cent per km met een maximum van 100 km per dag.  Km's naar de klant kunnen onbeperkt gedeclareerd worden

 

 


 

Missie van de rol. 

De missie van jouw rol is klanten helpen bij het uitnodigen, inschrijven, verplaatsen of annuleren van een training. Daarbij moeten we als team ervoor zorgen dat we een percentage aan het totaal aantal bestuurders ook daadwerkelijk inplannen voor de trainingen. Deze training krijgen de bestuurders vaak bij de koop van hun auto als service van de autodealer. Achter de schermen verzorgen wij die trainingen. Het enige wat nog moet gebeuren is het inplannen, en die mooie taak heb jij! Samen vind je een geschikte datum. Het is een belangrijke functie waarbij je veel deelnemers spreekt en helpt, voorafgaand, tijdens en na hun (online) training. Dit betekent dat je veel zult communiceren per telefoon en e-mail om deelnemers te benaderen en te overtuigen. De communicatie en al je andere handelingen leg je punctueel en zorgvuldig vast in het systeem AFAS, zodat iedereen op de hoogte is wat de status is van een bestuurder/klant, waaronder jijzelf.

 

 

Hoe het is om te werken voor het lab.

 

We groeien hard, dus elke dag is een nieuwe uitdaging. Met een gedrevenheid van hier tot Tokyo, zijn we echt niet te stoppen. We zijn een organisatie waarin je zelf verantwoordelijkheid neemt voor het bereiken van je doelen. Dat betekent dat afspraak ook afspraak is, zodat we op elkaar kunnen rekenen.

Samen met onze klanten, medewerkers en de aandeelhouder bouwen we hard aan dé oplossing om schade en ongelukken in het verkeer te voorkomen. We werken samen met de grootste namen die net als wij de ambitie hebben om impact te maken en daarom gaat het ons lukken om onze doelen te realiseren.