Business Consultant - Roadsafety

 

Ever heard of? De klanten staan te rammelen aan de deur en willen kopen, kopen, kopen. De droom van iedere business consultant. Je bent een legende in het beheren van die vragende klanten en ze zo goed mogelijk over te dragen aan onze operatie, om voor de klant waar te maken wat je hen hebt beloofd. Je windt elke klant om je vinger. Niet door je smooth praatjes, maar omdat je belooft wat je doet, en doet wat je belooft.

 

Onze missie.

Wist je dat een verkeersongeval doodsoorzaak nummer één is op de werkvloer? Wij maken daar een eind aan. Klinkt ambitieus, maar als we eens kijken naar het aantal acceptabele verkeersongevallen binnen jouw bedrijf? Jouw collega’s? Jouw gezin? Exact. Wij streven naar nul werkgerelateerde verkeersongevallen en we gaan door tot we dit bereikt hebben.

"A goal without a plan is just a wish". Samen met onze klanten, medewerkers en onze aandeelhouder bouwen we hard aan dé oplossing om schade en ongelukken in het verkeer te voorkomen. We werken samen met de grootste namen die net als wij de ambitie hebben om impact te maken en daarom gaat het ons lukken om onze doelen te realiseren. Roadsafety is a businesscase.

Technologie en systemen die rij-taken van bestuurders overnemen, zien wij als een enorme kans. Wij zetten die technologie, onze data én roadsafetymarketing in om verkeersgedrag te beïnvloeden van automatisme naar bewust gedrag. Met onze data voorspellen én voorkomen we uiteindelijk verkeersongevallen in het werkverkeer en komen we elke dag dichter bij onze ultieme droom: een wereld zonder werkgerelateerde verkeersongevallen.

 

Zo is het om te werken bij het lab.

 • We groeien hard, dus elke dag is anders. Met een gedrevenheid van hier tot Tokyo, zijn we echt niet te stoppen. We zijn een organisatie waarin je zelf verantwoordelijkheid neemt voor je werk. Dat betekent wel dat afspraak ook echt afspraak is, zodat we op elkaar kunnen rekenen
 • Je team bestaat uit de  Head of Sales Han, Lead Prodrive Academy Max, en drie business Consultants Tim, Cees en Jan Willem
 • We zijn een Scale up, dus gas geven en veranderen zit in ons bloed
 • Een heerlijk groen kantoor in Baarn met elke dag verse lunches en productieve samenkomsten om positieve energie en kennis te blijven delen
 • We zijn een compleet gedigitaliseerd bedrijf wat het mogelijk maakt om vrijwel geheel online te opereren
 • Momenteel hebben we 28 medewerkers, een poule van 5 werkstudenten en een zzp-groep van 80 trainers. Een junior tot senior samengesteld topteam met een open, leergierige en bevlogen karakter
 • Een startcontract van 7 maanden (eerste contract), vervolgd door een lange samenwerking door wederzijdse liefde
 • Een startsalaris tussen de € 3000,- en € 5000,- bruto per maand
 • 28 vakantiedagen (bestaande uit 20 wettelijke, 5 bovenwettelijke en 3 geluksdagen)
 • € 1.000,-- opleidingsbudget per jaar
 • Een pensioen regeling (50/50)
 • 19 cent per kilometer bij een binnendienst functie, met een maximum van 100 km per dag
 • Een marktconform salaris afhankelijk van ervaring en probleemoplossend denkvermogen

 

 

Missie van de rol.

Als business consultant is jouw missie om de markt te bestormen en klanten te overtuigen van de waarde van ons product. Je lost problemen of vragen op die te moeilijk zijn voor de medewerkers in de Routineorganisatie, én je voert onderzoekend, optimaliserend werk uit. In de eerste positie beslis je over zaken die niet geregeld zijn: je bent een held in het achterhalen van het probleem bij de klant en weet daarmee met vakgerichte kennis (Als we het hebben over optische en geluidsignalen, vakbekwaam worden en blijven, CODE 95, 6x6 en 85kuubs combinaties weet jij waar het over gaat) de juiste oplossing aan te reiken. Je manier van communiceren met klanten en collega’s is waanzinnig goed, omdat je altijd checkt of afgesproken verwachtingen haalbaar en realistisch zijn. Daarnaast ga je op zoek naar oplossingen voor vragen waar anderen zich nog niet bewust van zijn. Je signaleert namelijk vroegtijdig behoeften en kan als geen ander de behoeften vertalen naar oplossingen. Je vraagt door, bent onderzoekend en tegelijkertijd ondernemend en assertief. Jouw missie is volbracht als je het probleem van de klant hebt weten op te lossen in de vorm van een verkochte oplossing, waardoor een project gestart kan worden. 

 

 • Aan de hand van jouw verkoopplan genereer je new business
 • Je adviseert op het gebied van chauffeursopleidingen, schadepreventie, verkeersveiligheid, CO2-reductie en elektrificatie.
 • Verstuurt voorstellen en zorgt voor een goede opvolging
 • Samen met account- en projectmanagers leid je projecten in goede banen
 • Genereert cross- en upselling mogelijkheden
 • Je legt daarbij alles vast in ons ERP en CRM-systeem AFAS 
 • Functioneert als sparringpartner voor afdeling marketing
 • Houdt trends en ontwikkelingen in de markt in de gaten

 

 

Competenties van de rol.

 • Procesgericht / Resultaatgericht: Aan de hand van jouw verkoopplan genereer je new business en weet jij ons bestaande netwerk verder uit te bouwen; Je bent voortdurend gericht op verbetering en optimalisatie van je aanpak. Je verstuurt schitterende offertes en zorgt voor een goede opvolging; Je genereert cross- en upselling mogelijkheden; Je draagt projecten op een zorgvuldige en gedetailleerde manier over, zowel mondeling als schriftelijk via ons ERP-systeem (AFAS), aan de projectmanagers, om ervoor te zorgen dat de diensten die jij de klant hebt verkocht, de kwaliteit behalen die je voor ogen had.
 • Onderzoekend / Analytisch: Je ontrafelt problemen waar jouw klanten zich zelf nog niet bewust van zijn, doet methodisch en systematisch onderzoek, trekt zelfstandig conclusies op basis van data en kiest op basis daarvan de oplossingsrichting en aanpak
 • Vakgericht / Specialistisch: Laat gedetailleerde, vakspecialistische kennis en kundigheid zien met betrekking tot het werk, houdt zijn vakkennis op peil en vergroot deze, blijft op de hoogte van (loopt zelfs voor op) de nieuwste ontwikkelingen en deelt deze proactief.

 

Onze kernwaarden, jouw DNA.

Inspireren - We willen allemaal van waarde zijn voor elkaars groei, en dat doen we door elkaar dagelijks te inspireren om beter, slimmer, fijner en efficiënter te werken. Goede ideeën worden gedeeld en iedereen heeft daar zijn proactieve aandeel in! Naast dat het in ons DNA zit, organiseren we inspiratiesessies om geïnspireerd te worden door mensen buiten ons bedrijf.

Verbinden -We organiseren veel momenten waarop je je altijd verbonden blijft voelen met de rest. Het gevoel dat je er niet alleen voor staat, dat je anderen kan ondersteunen in hun werk en dat je een team bent, maakt je sterk en zelfzeker in je werk. Je werkt dan ook altijd samen in een cirkel (team), waarmee met je met eigen cirkel verantwoordelijk bent voor de ondersteuning en support van elkaar.

Versterken - Om je zelfsturend te laten zijn, zullen we je altijd de tools aanreiken om jezelf sterker te maken in je werk. We besteden veel aandacht aan de onboarding en laten je niet gelijk los maar begeleiden je ook in het behalen van je persoonlijke en professionele leerdoelen.

Winnen - we gaan voor goud. Alles wat we doen, doen we vol passie, motivatie en met het doel om te winnen. Een winnaarsmentaliteit kan bij jou daarom niet ontbreken.

 

 

Jouw Road(safety)map.

Vanaf dag één ga je flink aan de slag! De eerste week zal in het teken staan van het leren kennen van de organisatie en de verschillende teams en het ERP-systeem waar we mee werken. Daarna zal je opgenomen worden door je eigen team en de eerste basistechnieken in jouw werk onder de knie krijgen. Daarnaast draai je de eerste vier weken elke week twee keer mee met onze frontlinie: het klantcontactcentrum. Op die manier leer je onze klanten, de eindgebruikers, het systeem en de dagelijkse uitdagingen waar wij als bedrijf mee te maken hebben, extra goed kennen. Tot slot ga je die opgedane kennis en nieuwe inzichten toepassen in de praktijk en laat je zien wat je allemaal in huis hebt.

 

Heb jij het in je DNA?

Na je eerste maand hopen we met je door te kunnen, daar waar het avontuur echt begint! Je gaat je functie helemaal eigen maken en wordt expert in je vak. In de vierde maand ga je aan de slag met een persoonlijk ontwikkelingsplan. De begeleiding in jouw ontwikkelpad heeft het eerste jaar de volle focus, waarna we je hopen op te leiden tot een zelfsturende en proactieve Roadsafetylab'er!