Business Consultant - Professionele Rijopleidingen

Bij VVCR – Prodrive, een van de labels van de overkoepelende organisatie The Roadsafetylab. zoeken we een salesprofessional met een indrukwekkend trackrecord die nieuwe business creëert en elke dag het beste uit zichzelf wil halen. Jij bent een specialist in het verkopen van innovatieve en pragmatische rijopleidingen voor professionele verkeersdeelnemers, zoals hulpdiensten, personenvervoerders, bedrijfs- of luchthaven brandweer, luchthaven tankdiensten, gladheidsbestrijding, geldtransporteurs. Samen met de opdrachtgever formeer je een meetbaar leerdoel wat je met (digitale) leeroplossingen ontwikkelt, waarbij je bij voorkeur gebruik maakt van telematica en data. Het is aan jou om deze relatief traditionele markt te voorzien van moderne leeroplossingen.

 

Roadsafetylovers.

Wist je dat een verkeersongeval doodsoorzaak nummer één is op de werkvloer? En dat jaarlijks 19.000 ernstige gewonden in het verkeer worden veroorzaakt door menselijke fouten?

Van 19.000 ernstige gewonden naar nul verkeersongevallen. Klinkt ambitieus, maar als we eens kijken naar het aantal acceptabele verkeersongevallen binnen jouw bedrijf? Jouw collega’s? Jouw gezin? Exact. Wij streven naar nul verkeersongevallen en we gaan door tot we dit bereikt hebben.

Met data en expertise voorspellen we rijgedrag. Die kennis nemen we mee in trainingen, coaching en beïnvloeding van bedrijven en individuen om veiliger te rijden. Zo voorspellen én voorkomen we verkeersongevallen en komen we elke dag dichter bij onze ultieme droom: een wereld zonder werkgerelateerde verkeersongevallen.

 

Zo is het om te werken bij the Roadsafetylab.

We groeien hard, dus echt elke dag is anders. Met een gedrevenheid van hier tot tokio, zijn we echt niet te stoppen. We streven naar een zelfsturende organisatie waarin je zelf verantwoordelijkheid neemt voor je werk, dat komt door een hoge mate van vertrouwen in het talent en kwaliteiten van mensen. Dat betekent wel dat afspraak ook echt afspraak is, zodat we op elkaar kunnen rekenen. Dit jaar is ons hoofddoel om van een startup naar een scaleup te groeien en jij kan dat meemaken! We hebben drie kernwaarden in ons DNA: inspireren, verbinden en versterken. Dat doen we met een portie lef, openheid op basis van vertrouwen en plezier. Zo kunnen we blijven innoveren en het beste in elkaar naar boven halen!

Momenteel hebben we met 18 FT medewerkers een kantoor in Baarn, een poule van 10 werkstudenten en een zzp-groep van 50 trainers. We zijn een compleet gedigitaliseerd bedrijf wat het mogelijk maakt om vrijwel geheel online te opereren. Echter zien wij het belang van een gezamenlijke vestiging om positieve energie en kennis te blijven delen en daarom hebben we een heerlijk kantoor in Baarn. In 2024 verhuizen we naar Amsterdam.

 

 

 

Missie van de rol.

Als business consultant is jouw missie om de markt te bestormen en klanten te overtuigen van de waarde van ons product. Je lost problemen of vragen op die te moeilijk zijn voor de medewerkers in de Routineorganisatie, én je voert onderzoekend, optimaliserend werk uit. In de eerste positie beslis je over zaken die niet geregeld zijn: je bent een held in het achterhalen van het probleem bij de klant en weet daarmee met vakgerichte kennis (Als we het hebben over optische en geluidsignalen, vakbekwaam worden en blijven, CODE 95, 6x6 en 85kuubs combinaties weet jij waar het over gaat) de juiste oplossing aan te reiken. Je manier van communiceren met klanten en collega’s is waanzinnig goed, omdat je altijd checkt of afgesproken verwachtingen haalbaar en realistisch zijn. Daarnaast ga je op zoek naar oplossingen voor vragen waar anderen zich nog niet bewust van zijn. Je signaleert namelijk vroegtijdig behoeften en kan als geen ander de behoeften vertalen naar oplossingen. Je vraagt door, bent onderzoekend en tegelijkertijd ondernemend en assertief. Jouw missie is volbracht als je het probleem van de klant hebt weten op te lossen in de vorm van een verkochte oplossing, waardoor een project gestart kan worden. 

 

 

Competenties van de rol.

Procesgericht / Resultaatgericht: Aan de hand van jouw verkoopplan genereer je new business en weet jij ons bestaande netwerk verder uit te bouwen; Je bent voortdurend gericht op verbetering en optimalisatie van je aanpak. Je verstuurt schitterende offertes en zorgt voor een goede opvolging; Je genereert cross- en upselling mogelijkheden; Je draagt projecten op een zorgvuldige en gedetailleerde manier over, zowel mondeling als schriftelijk via ons ERP-systeem (AFAS), aan de projectmanagers, om ervoor te zorgen dat de diensten die jij de klant hebt verkocht, de kwaliteit behalen die je voor ogen had.

Onderzoekend / Analytisch: Je ontrafelt problemen waar jouw klanten zich zelf nog niet bewust van zijn, doet methodisch en systematisch onderzoek, trekt zelfstandig conclusies op basis van data en kiest op basis daarvan de oplossingsrichting en aanpak

Vakgericht / Specialistisch: Laat gedetailleerde, vakspecialistische kennis en kundigheid zien met betrekking tot het werk, houdt zijn vakkennis op peil en vergroot deze, blijft op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en deelt deze proactief.

 

Wat we jou bieden.

  • Een leuk en jong team
  • Een fulltime job (40 urige werkweek)
  • Kans om keihard mee te groeien met en door te groeien binnen dit bedrijf
  • Startsalaris tussen de 2500,- en de 4100,- euro afhankelijk van werkervaring en probleemoplossend denkvermogen.
  • Een elektrische auto van de zaak of 19 cent vergoeding per km.
  • 25 vakantiedagen + 3 geluksdagen 
  • €1000,- persoonlijk opleidingsbudget , bijvoorbeeld voor een cursus "manage change"
  • de opening van ons nieuwe kantoor meemaken in 2021
  • Meesparen voor de RoadsafetySkireis in 2022

 

Hoe ga je van start?

Vanaf dag één ga je flink aan de slag! De eerste week zal in het teken staan van het leren kennen van de organisatie en de verschillende teams. Je krijgt direct een buddy die je begeleidt in het programma en je loopt onder anderen een dag mee met een Business consultant of projectmanager. De tweede week zal je onderdompelen in onze software AFAS, waarbij je de benodigde trainingen krijgt en AFAS eigen kan maken. De derde en vierde (en daarmee laatste week) van je proeftijd ga je de eerste opgedane kennis en nieuwe inzichten toepassen in de praktijk en laat je zien wat je allemaal in huis hebt. 

 

 

Veel vrijheid, maar wel begeleiding

Na je eerste maand hopen we met je door te kunnen, daar waar het avontuur echt begint! Je gaat je functie helemaal eigen maken en wordt expert in je vak. In de vierde maand ga je aan de slag met een persoonlijk ontwikkelingsplan. De begeleiding in jouw ontwikkelingspad heeft het eerste jaar de volle focus, waarna we je hopen op te leiden tot een zelfsturende en pro-actieve Roadsafetylab'er!  

Mocht je vragen hebben over het sollicitatieproces of de vacature, dan kan je terecht bij Iris van People & Culture. iris.dormans@vvcr-prodrive.nl

 

Meer weten? Lees hier alles over onze cultuur.

Soort baan