Business Consultant - Professionele Rijopleidingen

Bij VVCR – Prodrive, een van de labels van de overkoepelende organisatie The Roadsafetylab. zoeken we een salesprofessional met een indrukwekkend trackrecord die nieuwe business creëert en elke dag het beste uit zichzelf wil halen. Jij bent een specialist in het verkopen van innovatieve en pragmatische rijopleidingen voor professionele verkeersdeelnemers, zoals hulpdiensten, personenvervoerders, bedrijfs- of luchthaven brandweer, luchthaven tankdiensten, gladheidsbestrijding, geldtransporteurs. Samen met de opdrachtgever formeer je een meetbaar leerdoel wat je met (digitale) leeroplossingen ontwikkelt, waarbij je bij voorkeur gebruik maakt van telematica en data. Het is aan jou om deze relatief traditionele markt te voorzien van moderne leeroplossingen.

Wie zijn wij?

the Roadsafetylab. is het moederbedrijf van de labels VVCR-Prodrive, Prodrive Academy en een gloednieuw label gericht op transport en logistiek. We zijn een startup uit 1993, die vanaf de start kenmerkend is aan flexibiliteit en innovatie. Hierbij houden we onze missie altijd in het achterhoofd en staat doelgerichtheid hoog in het vaandel. In 2018 hebben we onze krachten gebundeld met VVCR, opgericht in 1972. Onze missie is om samen met onze klanten het verkeer veiliger, schoner, zuiniger en efficiënter te maken, met als ultiem doel 0 verkeersdoden. Waar de technologie ontwikkelt, groeien onze mogelijkheden om dit bedrijfsdoel na te jagen.

We ontwikkelen innovatieve, pragmatische & data gedreven (leer)oplossingen die weggebruikers stimuleren om blijvend veilig en duurzaam rijgedrag te vertonen. De coaching van onze klanten (lees: managers van weggebruikers) is essentieel en onmisbaar om een succesvol en doorlopend verkeersveiligheidsbeleid te implementeren. VVCR-Prodrive helpt bedrijven daardoor met het vergroten van verkeersveiligheid en het verlagen van wagenparkkosten en/of CO2 uitstoot door Roadsafety as a Service (RaaS) oplossingen aan te bieden. Dit doen we door organisaties en mensen bewust te maken dat verkeersveiligheid een continu beïnvloedbaar proces is via datagedreven tools. Wij gaan op een informele, directe manier met onze relaties om waarbij we altijd gaan voor optimale samenwerking. Dit is voor ons essentieel voor de waardevolle langetermijn relatie met onze klanten.

Momenteel hebben we met 22 medewerkers en een pool van 50 zzp'ers een kantoor in Baarn. We zijn een compleet gedigitaliseerd bedrijf wat het mogelijk maakt om vrijwel geheel te werken waar en wanneer je wilt. Echter zien wij het belang van een gezamenlijke vestiging om positieve energie en kennis te blijven delen en je verbonden te voelen met de organisatie en daarom zal in de loop van 2021 een eigen plek worden gecreëerd nabij Baarn, Amersfoort of Amsterdam. 

Zo is het om te werken bij the Roadsafetylab.

In een holacratische organisatie, waarbij teams (cirkels) zelfsturend zijn door een strakke basis en een verscheidenheid van ervaring per cirkel, is er enorm veel ruimte om zelf beslissingen te nemen. We groeien hard, dus echt elke dag is anders. Een zelfsturende organisatie waarin je zelf verantwoordelijkheid neemt voor je werk. Oftewel: Holacracy. Dat is de organisatievorm die wij nastreven. Geen managers, lange overleggen of veel bureaucratie, wel pro-actieve, zelfsturende, zelfverzekerde en innovatieve mensen. We werken papierloos, zijn in hoge mate gedigitaliseerd en geautomatiseerd, zodat we efficient en effectief resultaten boeken. Je bent eigen baas en ondernemer. Daarmee ben je dus verantwoordelijk voor je eigen werk en de rollen die je vervult. Affiniteit met continuous improvement en de wil om te innoveren zijn een must! En weet je het even niet? Dan zijn je collega’s er om met je mee te denken.

 

Wat ga je doen?

We verkopen bij voorkeur geen eenmalige trainingen maar willen samenwerken met onze opdrachtgevers zodat we een vooraf gedefinieerd doel kunnen realiseren. Het is erg belangrijk dat je je goed inleeft in de uitdagingen en wet/marktontwikkelingen waar onze opdrachtgevers mee te maken hebben, het is handig als je technisch onderlegd bent en verstand hebt van specialistische voertuigen en welke uitdagingen hierbij komen kijken. Als we het hebben over optische en geluidsignalen, vakbekwaam worden en blijven, CODE 95, 6x6 en 85kuubs combinaties weet jij waar het over gaat. Als Business Consultant Professionele Rijopleidingen ben je met name buiten bij klanten, je bent aanwezig bij try-outs, bezoekt beurzen, je maakt indrukwekkende offertes of je bent met je team aan het sparren.

 

Wat breng je met je mee?

 • Procesgericht / Resultaatgericht: Aan de hand van jouw verkoopplan genereer je new business en weet jij ons bestaande netwerk verder uit te bouwen; Je bent voortdurend gericht op verbetering en optimalisatie van je aanpak. Je verstuurt schitterende offertes en zorgt voor een goede opvolging; Je genereert cross- en upselling mogelijkheden; Je draagt projecten op een zorgvuldige en gedetailleerde manier over, zowel mondeling als schriftelijk via ons ERP-systeem (AFAS), aan de projectmanagers, om ervoor te zorgen dat de diensten die jij de klant hebt verkocht, de kwaliteit behalen die je voor ogen had.
 • Onderzoekend / Analytisch: Je ontrafelt problemen waar jouw klanten zich zelf nog niet bewust van zijn, doet methodisch en systematisch onderzoek, trekt zelfstandig conclusies en kiest op basis daarvan de oplossingsrichting en aanpak
 • Vakgericht / Specialistisch: Je houdt trends en ontwikkelingen in de markt in de gaten en weet deze te vertalen naar concrete kansen; Functioneert als sparringpartner voor onze externe afdeling marketing;
 • Je hebt een afgeronde opleiding op minimaal HBO niveau
 • Minstens 3 jaar werkervaring in een soortgelijke rol of functie
 • Je toont lef en neemt risico's: fouten maken en ervan leren. Je bent ambitieus, pro-actief en leergierig
 • Je hebt onwijs veel plezier in je werk en staat open om te leren, anderen te ondersteunen en te groeien!
 • Je hebt gevoel voor de interpretatie van data
 • Je bent zelfstandig, zelfsturend en je weet je te ontwikkelen in een dynamische omgeving. Van nature breng je structuur aan in je dagelijkse werk en weet deze ook over te brengen aan je directe omgeving.
 • Je hebt de kennis en ervaring om de klant te adviseren en hebt overtuigingskracht om de klant in de goede richting te dirigeren
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en je weet intern en extern draagvlak te creëren

 

Wat we jou bieden!

 • Een leuk en jong team
 • Een fulltime job (40 urige werkweek)
 • Kans om keihard mee te groeien met en door te groeien binnen dit bedrijf
 • Startsalaris tussen de 2500,- en de 4100,- euro afhankelijk van werkervaring en probleemoplossend denkvermogen.
 • Een elektrische auto van de zaak of 19 cent vergoeding per km.
 • 25 vakantiedagen + 3 geluksdagen 
 • €1000,- persoonlijk opleidingsbudget , bijvoorbeeld voor een cursus "manage change"
 • de opening van ons nieuwe kantoor meemaken in 2021
 • Meesparen voor de RoadsafetySkireis in 2022

 

Hoe ga je van start?

Vanaf dag één ga je flink aan de slag! De eerste week zal in het teken staan van het leren kennen van de organisatie en de verschillende teams. Je krijgt direct een buddy die je begeleidt in het programma en je loopt onder anderen een dag mee met een Business consultant of projectmanager. De tweede week zal je onderdompelen in onze software AFAS, waarbij je de benodigde trainingen krijgt en AFAS eigen kan maken. De derde en vierde (en daarmee laatste week) van je proeftijd ga je de eerste opgedane kennis en nieuwe inzichten toepassen in de praktijk en laat je zien wat je allemaal in huis hebt. 

Veel vrijheid, maar wel begeleiding

Na je eerste maand hopen we met je door te kunnen, daar waar het avontuur echt begint! Je gaat je functie helemaal eigen maken en wordt expert in je vak. In de vierde maand ga je aan de slag met een persoonlijk ontwikkelingsplan. De begeleiding in jouw ontwikkelingspad heeft het eerste jaar de volle focus, waarna we je hopen op te leiden tot een zelfsturende en pro-actieve Roadsafetylab'er!  

Mocht je vragen hebben over het sollicitatieproces of de vacature, dan kan je terecht bij Iris van HR Strategie & Operatie. iris.dormans@vvcr-prodrive.nl

 

Meer weten? Lees hier alles over onze cultuur.