Medior projectmanager

Roadsafetylovers.

Wist je dat een verkeersongeval doodsoorzaak nummer één is op de werkvloer? En dat jaarlijks 19.000 ernstige gewonden in het verkeer worden veroorzaakt door menselijke fouten?
Van 19.000 ernstige gewonden naar nul verkeersongevallen. Klinkt ambitieus, maar als we eens kijken naar het aantal acceptabele verkeersongevallen binnen jouw bedrijf? Jouw collega’s? Jouw gezin? Exact. Wij streven naar nul verkeersongevallen en we gaan door tot we dit bereikt hebben.

Met data en expertise voorspellen we rijgedrag. Die kennis nemen we mee in trainingen, coaching en beïnvloeding van bedrijven en individuen om veiliger te rijden. Zo voorspellen én voorkomen we verkeersongevallen en komen we elke dag dichter bij onze ultieme droom: een wereld zonder werkgerelateerde verkeersongevallen.

 

Zo is het om te werken bij het lab.

We groeien hard, dus elke dag is anders. Met een gedrevenheid van hier tot Tokyo, zijn we echt niet te stoppen. We streven naar een organisatie waarin je zelf verantwoordelijkheid neemt voor je werk. Dat betekent wel dat afspraak ook echt afspraak is, zodat we op elkaar kunnen rekenen. Dit jaar is ons hoofddoel om van een startup naar een ScaleUp te groeien en jij kan mede zorgen dat dat lukt! We hebben drie kernwaarden in ons DNA: inspireren, verbinden en versterken. Dat doen we met een portie lef, openheid op basis van vertrouwen en plezier. Zo kunnen we blijven innoveren en het beste in elkaar naar boven halen! Momenteel hebben we 20 medewerkers, een poule van 10 werkstudenten en een zzp-groep van 50 trainers. We zijn een compleet gedigitaliseerd bedrijf wat het mogelijk maakt om vrijwel geheel online te opereren. Echter zien wij het belang van een gezamenlijke vestiging om positieve energie en kennis te blijven delen en daarom hebben we een heerlijk kantoor in Baarn.

 

Functieomschrijving & werkzaamheden

Als projectmanager ben je de octopus die naar elk team binnen onze organisatie tentakels uitlegt. Je managet de projecten die binnenkomen via sales.  Het is jouw missie om op procesniveau de klant op de beste manier te begeleiden naar de gewenste oplevering van het project. Project Management is vrijwel de kern van het bedrijf. Het team wat bestaat uit vier project managers zitten dagelijks met iedereen om de tafel. Dit vergt veel kennis van het bedrijf en van het systeem waar we mee werken: AFAS.

Communicatie is key en zal je veel zelf op pad moeten gaan om alle informatie te verschaffen. Alleen jij en je team kunnen er een succes van maken. Ondanks alle taken en verantwoordelijkheden van een Project manager, zijn wij een team. Jouw motivatie, inspiratie en kennis wordt gedeeld. Daarom is een belangrijk doel van een project manager bij the Roadsafetylab om altijd te leren en te verbeteren. Zie jij fouten in een proces? Toon lef, want alleen op deze manier kunnen wij gezamenlijke optimaliseren en uiteindelijk het resultaat verbeteren. 

 • Verzamelen van informatie van de klant via de business consultants om mogelijke knelpunten in het proces te signaleren en hierop te anticiperen
 • Pragmatisch werken via onze Software AFAS en eventuele optimalisatie binnen de software workflows signaleren en verbeteren
 • Optimaal stakeholdermanagement met Business development, de klant, team Learning & Planning en team Client Success om alle processen nadeloos op elkaar te laten aansluiten
 • Motiveren en inspireren van je team om vooruit te denken en projecten soepel te laten verlopen
 • Aansporen van een open cultuur door open te communiceren, feedback te geven en feedback te ontvangen
 • Denkvermogen in procesoptimalisatie voor een efficient en klantvriendelijk proces

Jouw scorecard.

 

Missie van de rol.

Je blinkt als projectmanager uit in het zien aankomen van problemen, snel beslissingen kunnen nemen die resulteren in een adequate oplossing. Hierin ben je ontzettend goed in het combineren van de juiste (bestaande) werkprocessen om tot de gewenste oplossing te komen voor de klant. Jij bent heel goed in staat prioriteit te geven aan de activiteiten die het beste als eerste kunnen worden uitgevoerd. Emotioneel goed met een klant om kunnen gaan en de problemen die de klant ervaart kunnen vertalen naar een oplossing, zit in jouw tweede natuur. Dat komt omdat je kennis hebt opgedaan en bestaande processen nauwkeurig volgt, maar ook soms op zoek gaat naar nieuwe manieren van werken om de klant zo efficiënt en vriendelijk mogelijk te helpen. Je beslist over zaken die niet geregeld zijn: voor de oplossing van het probleem bestaan hierdoor soms geen procedures. Die moet je wellicht zelf creëren, waardoor je gedeeltelijk op vakspecialistisch niveau werkt. Omdat je je zo diep in de operatie begeeft en zelf op zoek gaat naar de juiste oplossing, neig je al richting procesoptimalisatie. Je hebt het dan ook in je om de processen niet alleen vanuit de uitvoering  te bekijken, maar ook de drive om ze te willen verbeteren. Hier zoek je draagvlak voor bij collega’s.

 

Uitkomsten van de rol.

Een klanttevredenheid op procesniveau van een 8 of hoger

 

 

Typisch jij.

Procesgericht: Stelt zelfstandig doelen op en werkt methodisch om die doelen te realiseren. Heeft oog voor en is proactief in de verbetering en optimalisatie van eigen werkproces, en zoekt draagvlak bij collega’s.

Onderzoekend: Signaleert opzichzelfstaande, complexe  problemen via analytisch vermogen en ervaring en vergaart  kennis via onderzoek (kennis van buitenaf) .

Vakgericht: Zet gedetailleerde kennis en kundigheid in ten behoeve van het gewenste eindresultaat. Is op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de markt.

 

Typisch Roadsafetylab.

 • Een heerlijk kantoor in Baarn met elke dag verse lunches.
 • Een junior tot senior samengesteld topteam met een open, leergierige en bevlogen karakter
 • Wintersporters in hart en nieren. Een RoadsafeSkireis meemaken in 2022?
 • Een startcontract van 7 maanden (eerste contract), vervolgd door een lange samenwerking door wederzijdse liefde.
 • 28 vakantiedagen.
 • € 1.000,-- opleidingsbudget
 • Een pensioen regeling
 • Een marktconform salaris afhankelijk van ervaring en probleemoplossend denkvermogen

 

Jouw Road(safety)map.

Vanaf dag één ga je flink aan de slag! De eerste week zal in het teken staan van het leren kennen van de organisatie en de verschillende teams. Je krijgt direct een buddy die je begeleidt in het programma en je loopt onder anderen een dag mee met een Business consultant of projectmanager. De tweede week zal je onderdompelen in onze software AFAS, waarbij je de benodigde trainingen krijgt en AFAS eigen kan maken. De derde en vierde (en daarmee laatste week) van je proeftijd ga je de eerste opgedane kennis en nieuwe inzichten toepassen in de praktijk en laat je zien wat je allemaal in huis hebt. 

Heb jij het in je DNA?

Na je eerste maand hopen we met je door te kunnen, daar waar het avontuur echt begint! Je gaat je functie helemaal eigen maken en wordt expert in je vak. In de vierde maand ga je aan de slag met een persoonlijk ontwikkelingsplan. De begeleiding in jouw ontwikkelingspad heeft het eerste jaar de volle focus, waarna we je hopen op te leiden tot een zelfsturende en pro-actieve Roadsafetylab'er!  

Mocht je vragen hebben over het sollicitatieproces of de vacature, dan kan je terecht bij Iris van People & Culture. iris.dormans@vvcr-prodrive.nl