Hello Mobility Coach

 

Voor ons gloednieuwe label Hello Mobility zijn we met the RoadsafetyLAB. op zoek naar een analytische doch pragmatische consultant/coach die samen met de klant de diepte in gaat om problemen binnen de wagenparken aan het licht te brengen. We zijn op zoek naar de echte doorpakkers. De doordenkers die op vernieuwende wijze verandertrajecten samenstellen met de klant, gericht op de positieve gedragsbeinvloeding van chauffeurs. Het leuke aan deze functie is dat jij je kennis op het gebied van organisatietransformatie, gedragsbeinvloeding en change management in één functie kan combineren!

 

Onze missie.

Wist je dat een verkeersongeval doodsoorzaak nummer één is op de werkvloer? En dat jaarlijks 19.000 ernstige gewonden in het verkeer worden veroorzaakt door menselijke fouten?
Van 19.000 ernstige gewonden naar nul verkeersongevallen. Klinkt ambitieus, maar als we eens kijken naar het aantal acceptabele verkeersongevallen binnen jouw bedrijf? Jouw collega’s? Jouw gezin? Exact. Wij streven naar nul verkeersongevallen en we gaan door tot we dit bereikt hebben.

Met data en expertise voorspellen we rijgedrag. Die kennis nemen we mee in trainingen, coaching en beïnvloeding van bedrijven en individuen om veiliger te rijden. Zo voorspellen én voorkomen we verkeersongevallen en komen we elke dag dichter bij onze ultieme droom: een wereld zonder werkgerelateerde verkeersongevallen.

 

Zo is het om te werken bij het LAB.

We groeien hard, dus echt elke dag is anders. We streven naar een zelfsturende organisatie waarin je zelf verantwoordelijkheid neemt voor je werk. Dit jaar is ons hoofddoel om van een startup naar een scaleup te groeien en jij kan dat meemaken! We werken papierloos, zijn in hoge mate gedigitaliseerd en geautomatiseerd, zodat we efficient en effectief resultaten boeken. We hebben drie kernwaarden in ons DNA: inspireren, verbinden en versterken. Dat doen we met een portie lef, openheid op basis van vertrouwen en plezier. Zo kunnen we blijven innoveren en het beste in elkaar naar boven halen!

Momenteel hebben we met 18 FT medewerkers een kantoor in Baarn, een poul van 10 werkstudenten en een zzp-groep van 50 trainers. We zijn een compleet gedigitaliseerd bedrijf wat het mogelijk maakt om vrijwel geheel online te opereren. Echter zien wij het belang van een gezamenlijke vestiging om positieve energie en kennis te blijven delen en daarom hebben we een heerlijk kantoor in Baarn. In 2024 verhuizen we naar Amsterdam.

 

 

Missie van de rol.

Verkeersveiligheid is het resultaat van een doel, een plan, beleid en slim gebruik van data. Als Hello Mobility Coach is het jouw missie om de klant te begeleiden naar het gewenste doel. Verkeersveiligheid omhoog, wagenparkkosten omlaag. Samen de ondernemer of wagenparkbeheer maken jullie en plan en voeren beleid uit met data als uitgangspunt. Je bent een expert in het begrijpen van het probleem bij de klant, snapt de kostenstructuur van een professioneel wagenpark, je hebt kennis van telematica, verzekeringen, voertuigen, elektrificatie, veiligheidssystemen, wet- en regelgeving en weet daarmee met vakgerichte kennis de juiste oplossing aan te reiken. Je manier van communiceren met klanten en collega’s is waanzinnig goed, omdat je altijd checkt of afgesproken verwachtingen haalbaar en realistisch zijn. Daarnaast ga je op zoek naar oplossingen voor vragen waar anderen zich nog niet bewust van zijn. Je signaleert namelijk vroegtijdig behoeften en kan als geen ander de behoeften vertalen naar oplossingen. Je vraagt door, bent onderzoekend en tegelijkertijd ondernemend en assertief. Jouw missie is volbracht als je het probleem van de klant hebt weten op te lossen via een gedegen plan, coaching en verbetering van data-uitkomsten(dashboard).

 

Competenties & Skills

 • Je hebt een afgeronde opleiding op minimaal HBO niveau (bij voorkeur WO) met als afstudeerrichting bedrijfskunde, bedrijfseconomie, organisatiewetenschappen en/of verandermanagement.
 • Je hebt minimaal vijf jaar werkervaring als coach/adviseur/consultant
 • Kennis op het gebied van Prince2 of Scrum
 • Klantgericht, projectmatig, pragmatisch en op zoek naar de beste kwaliteit
 • Je toont lef en neemt risico's: fouten maken en ervan leren. Je bent ambitieus, pro-actief en leergierig
 • Je hebt onwijs veel plezier in je werk en staat open om te leren, anderen te ondersteunen en te groeien!
 • Je hebt grondige kennis van de transport, logistieke sector en verzekeringsproducten
 • Je hebt gevoel voor de interpretatie van data
 • Je bent zelfstandig, zelfsturend en je weet je te ontwikkelen in een dynamische omgeving. Van nature breng je structuur aan in je dagelijkse werk en weet deze ook over te brengen aan je directe omgeving.
 • Je hebt de kennis en ervaring om de klant te adviseren
 • Je hebt overtuigingskracht om de klant in de goede richting te dirigeren
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en je weet intern en extern draagvlak te creëren

Wat we jou bieden!

 • Een leuk en jong team
 • Kans om keihard mee te groeien met en door te groeien binnen dit bedrijf
 • Startsalaris tussen de 3000,- en de 4500,- euro afhankelijk van werkervaring en probleemoplossend denkvermogen.
 • Een auto van de zaak
 • Concreet doel met alle middelen om daar te komen
 • €1000,- persoonlijk opleidingsbudget , bijvoorbeeld voor een cursus "manage change"
 • de opening van ons nieuwe kantoor meemaken in 2021
 • Meesparen voor de RoadsafetySkireis in 2022

Hoe ga je van start?

Vanaf dag één ga je flink aan de slag! De eerste week zal in het teken staan van het leren kennen van de organisatie en de verschillende teams. Je krijgt direct een buddy die je begeleidt in het programma en je loopt onder anderen een dag mee met een Business consultant of projectmanager. De tweede week zal je onderdompelen in onze software AFAS, waarbij je de benodigde trainingen krijgt en AFAS eigen kan maken. De derde en vierde (en daarmee laatste week) van je proeftijd ga je de eerste opgedane kennis en nieuwe inzichten toepassen in de praktijk en laat je zien wat je allemaal in huis hebt.

Veel vrijheid, maar wel begeleiding

Na je eerste maand hopen we met je door te kunnen, daar waar het avontuur echt begint! Je gaat je functie helemaal eigen maken en wordt expert in je vak. In de vierde maand ga je aan de slag met een persoonlijk ontwikkelingsplan. De begeleiding in jouw ontwikkelingspad heeft het eerste jaar de volle focus, waarna we je hopen op te leiden tot een zelfsturende en pro-actieve Roadsafetylab'er!

Mocht je vragen hebben over het sollicitatieproces of de vacature, dan kan je terecht bij Iris van People & Culture.

 

Verwachte startdatum: 1-7-2021

Soort dienstverband: Fulltime, Bepaalde tijd

Salaris: €3.000,00 - €4.500,00 per maand